Het handelen in goud is door de eeuwen heen een van de meest geliefde en betrouwbare vormen van investering geweest. Het blinkende metaal heeft altijd een intrigerende aantrekkingskracht gehad op investeerders vanwege zijn stabiliteit, waardebehoud en zijn rol als veilige haven in tijden van economische onzekerheid.

 

Goud, vaak beschouwd als een universele valuta, heeft door de geschiedenis heen zijn status als waardevolle grondstof behouden. De aantrekkingskracht van goud in de moderne financiële markten ligt in de diversificatie mogelijkheden die het biedt aan investeerders. Het is een uitstekende manier om risico’s te spreiden, aangezien het vaak niet correleert met andere activa, zoals aandelen en obligaties.

 

Een van de belangrijkste voordelen van het handelen in goud is de inherente stabiliteit van dit edelmetaal. In tijden van economische onzekerheid of marktvolatiliteit fungeert goud vaak als een veilige haven. Dit komt doordat het zijn waarde kan behouden of zelfs kan stijgen in waarde wanneer andere beleggingen in waarde dalen.

 

Een ander aantrekkelijk aspect van goudhandel is de tastbaarheid en liquiditeit van het edelmetaal. Fysiek goud is altijd in trek geweest, maar met de opkomst van moderne financiële instrumenten zoals goud-ETF’s (Exchange-Traded Funds) kunnen investeerders profiteren van goudhandel zonder daadwerkelijk fysiek goud te bezitten. Dit biedt flexibiliteit en gemak bij het handelen in dit edelmetaal.

 

Bovendien kan goud fungeren als een bescherming tegen inflatie. Historisch gezien heeft goud zijn koopkracht behouden, zelfs in periodes van hoge inflatie. Het bezitten van goud kan dienen als een hedge tegen waardevermindering van fiat-valuta’s, waardoor investeerders zich kunnen beschermen tegen de negatieve effecten van inflatie.

 

Het handelen in goud biedt ook kansen voor winstgevendheid. De volatiliteit van de goudmarkt kan handelaren mogelijkheden bieden om te profiteren van prijsschommelingen door middel van technische analyse en strategisch handelen. Met de juiste kennis en strategieën kunnen handelaren winst maken door in te spelen op marktbewegingen.

 

Daarnaast wordt goud vaak gezien als een langetermijnbelegging. Voor beleggers die streven naar kapitaalgroei op de lange termijn, kan goud een waardevolle aanvulling zijn op hun portefeuille. Het kan dienen als een stabiele reserve die na verloop van tijd waarde kan toevoegen aan een investeringsportefeuille.

 

In conclusie biedt het handelen in goud verschillende voordelen, waaronder stabiliteit, diversificatie, bescherming tegen inflatie en mogelijkheden voor winstgevendheid. Of het nu gaat om fysiek goud of goud-gerelateerde financiële instrumenten, goudhandel blijft een aantrekkelijke optie voor investeerders die streven naar stabiliteit en groei in hun portefeuilles.

In de bovenstaande grafiek is te zien dat de prijs van goud sinds het jaar 2000 verzesvoudigd is! Wij investeren dan natuurlijk ook in goud, en dat doen wij op twee verschillende manieren:

 • Fysiek goud kopen bij het goudwisselkantoor.
  • Echt goud, in je eigen bezit
  • Gaat altijd met de prijs mee 
  • Betrouwbaar, en altijd weer in te wisselen voor geld.
 • Via Plus500, online.
  • Je kan makkelijk kopen via een account.
  • Iedereen die 18+ is kan goud kopen via dit platform.
  • Lage transactie-kosten.

Wil jij nou ook handelen in goud, maar geen fysiek goud in huis hebben in verband met de veiligheid? maak dan een account op Plus500 via deze link

Belangrijk: Handelen in aandelen brengt aanzienlijke risico’s met zich mee en is mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren en het is mogelijk dat u uw oorspronkelijke investering niet terugkrijgt. Het verleden biedt geen garantie voor toekomstige resultaten.